İçeriğe geç

Faka Kelimesinin Anlamı Nedir

Faka ne anlama gelir?

“Faka” kelimesi Arapça “Fak” kelimesinden gelir. Fak kelimesinin Arapça anlamının “tuzak” olduğu söylenebilir. Ancak “faking” ifadesi tuzağa düşmek ve aldatılmak anlamına gelen bir kelimedir.

Faka basmak Türkçe mi?

Günlük dilde sıklıkla kullanılan “faking” terimi, Arapça “fak” kelimesinden gelir. “Fak” kelimesi “tuzak” anlamına gelir. Bu nedenle, “faking” terimi “tuzağa düşmek, kandırılmak, aldatılmak” anlamına gelir…

Faka bastin ne demek?

Tuzağa düşmek, aldatılmak. “Beni nasıl kandırdıklarını anlayamadım!”

Afak sözlük kelimesinin anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu’na göre Afak kelimesi “ufuklar” olarak ifade edilip değerlendirilmektedir. Özellikle milli marşla ilgili bir televizyon dizisinde yer alması nedeniyle önemli bir yer tuttuğu söylenebilir.

Fakı ne anlama gelir?

Arapça kökenli bir kelime olup aslı “fakih” olup din alimi anlamına gelmektedir.

Fukaha ne anlama gelir?

(ﻓﻘﻬﺎﺀ) i. (Ar. faḳіhlerin çoğulu fuḳahā’dır) Fıkıh âlimleri, fıkıh ilminde yetkili kişiler, hukukçular: Aliyyülkārî, Hanefi âlimleri arasında (Ömer N. Bilmen) çok yetenekli ve faziletli bir kişidir.

Adı gibi bilmek ne demek?

Adından da anlaşılacağı üzere bilmek: AÇIKLAMANIN AÇIKLAMASI: Çok iyi bilmek.

Bam teline dokunmak ne demek?

Birinin sinirine dokunmak (dokunmak) (birinin) MAKALE AÇIKLAMASI: Birinin hassas olduğu bir konu hakkında onu öfkelendirecek sözler söylemek veya davranışlarda bulunmak.

Gözü düşmek ne demek?

Daha önce hissedilen sevgi ve ilginin kaybı, sevilmeme veya birinin değerinin kaybı gibi anlamlarla karakterize edilir. Özellikle eskisi kadar ilgi görmeyen durumları veya kişileri temsil etmek için çok sık kullanılır.

İngilizce faka basmak ne demek?

“faka basmak” teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları: 5 sonuç kandırılmak f. alınmak f. yara kabuğuna bürünmek f.

Gayrı faka basmak ne demek?

Başka bir deyişle, “tuzağa basmak” deyimi “tuzağa basmak” anlamına gelir.

Cüda ne demek?

Kökeni: “Jüda” kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir ve “جُدَاء” (judā) kelimesinden türemiştir. Anlamı: “Cüda” kelimesi ayrılık veya mesafe anlamına gelir. Bu kelime, insanların veya nesnelerin birbirinden uzak olduğu durumu ifade eder.

Zelzele ne demek TDK?

Deprem kelimesi Farsçada da kullanılmakta ve “ground lerze” (yer sarsıntısı) sözcüğüyle ifade edilmektedir.

Şuheda ne demek TDK?

Türkçe dil birliği açısından Şüheda kelimesi doğrudan “şehit” ifadesini taşır. Bu kelimeyi çeşitli cümle gruplarında şehitlerin adında kullanım açısından değerlendirebilirsiniz. Şehit rütbesi olarak da kabul edilen kelime günlük hayatta çok sık kullanılmaz.

Kefe neye denir?

Terazi’nin her bir gözü.

Cenap nedir?

Cenap ismi “topluluk”, “cemaat” veya “kalabalık” anlamına gelir ve genellikle resmi veya önemli bir insan grubunu ifade etmek için kullanılır. Cenap isminin diğer anlamları: savaşçı, manevi büyüklük, onur.

Vaktı mekatıl ne demek?

Bu iki kelimenin ilki “vakt” yani zaman anlamına gelirken, diğeri “mekatıl” yani savaş, hesaplaşma, ceza anlamına gelir. Bu iki kelimeden oluşan Vakt-ı Mekatıl ifadesi bir tür ceza anlamında kullanılır. Arapça kökenli olan bu ifade, günah işleyen bir kimsenin o günahı itiraf etmesi veya bedelini ödemesi durumunda kullanılır.

Aldatılmak tuzağa düşmek deyimi nedir?

Aldatmak: tuzağa düşmek, aldanmak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir