İçeriğe geç

Balçık Ne Demek Tdk

Balçığı ne demek?

Slime, sıvı ve katı arasında bir seramik kil formudur. Slime, seramik kilin seyreltilmesiyle elde edilir. Adından da anlaşılacağı gibi, onu kalın, çok yapışkan bir çamur olarak hayal edebiliriz.

Mil balçık ne demek?

Suyun taşıyıp biriktirdiği çamur, kil, kum veya mil.

Balkır ne demek TDK?

I. (balkı-r, balkı-mak’tan isim-fiil ekinin yapılmasıyla) günlük konuşma dili. yıldırım.

TDK boz ne demek?

TDK’ya göre, sözlükte “boz” kelimesi “açık toprak rengi” anlamına geliyor. Bu kelime aynı zamanda verimli topraklar için de kullanılıyor.

Balçık neye denir?

– Kil oranı yüksek, yağlı ve su geçirmeyen topraklar. – Farklı maddeler içeren tınlı ve yapışkan çamur.

Balçık toprak nedir?

Killi topraklar: Bunlar kil, toz ve kumun karışımından oluşan topraklardır. Ülkemizdeki çiftçiler buna killi toprak derler. Yukarıdaki tablodan da görülebileceği gibi, killi toprakların adları kum miktarına bağlı olarak kumlu tınlıdan ağır tınlıya kadar değişir.

Kuranda balçık ne demek?

Yorum (Kur’an Yolu) “Siyah bir sümük” olarak tercüme ettiğimiz aynin hamiet ifadesi, iki farklı kıraate göre “siyah, sümüklü göz, sıcak göz” anlamına gelir. Her iki kıraat de gün batımında okyanusta ve diğer bazı denizlerde oluşan manzarayı anlatır.

Balçık çamur mudur?

Toprak ve su karışımına çamur denir. Slime, çamur için en eş anlamlı kelimelerden biridir. Slime, akla gelen ilk çamur eş anlamlısıdır.

Kumlu balçık ne demek?

Kumlu Tınlı Toprak: Kumlu tınlı toprak, kumlu tın olarak da adlandırılır, kumlu toprak ve tınlı toprağın özelliklerini birleştiren bir toprak türüdür. Kum, silt ve kil parçacıklarının dengeli bir karışımına sahiptir. Kumlu tınlı toprağı anlamak için, onun özel özelliklerini tanımak gerekir.

Balamir ne demek TDK?

Yelken ve kürekle hareket eden üç direkli büyük bir savaş gemisi.

Büve ne demek TDK?

Deniz iğdesi, boynuzgaga, boynuzgaga veya gübre sineği, Oestridae familyasına ait Hypoderma cinsindeki bir sinek türüdür ve sığırları ısırmasıyla bilinir. En iyi bilinen türler Hypoderma bovis veya Hypoderma lineatum’dur. Bu canlılar hayvanlarda hipodermoza neden olur. TDK’ya göre, deve dikeni Hypoderma bovis’tir.

Bürke ne demek TDK?

(ﺑﺮﻛﻪ) i. (Ar. birke > bürke) gölet, su birikintisi, gölet: Eski sokakları ateşe verdi / Her şeyi çeşmeye çevirdi (Akşemseddinzâde Hamdi).

Baboş ne demek TDK?

İsim. (Halk ağzı) (Elazığ ağzı) Yiğitlere, gençlere, çocuklara ve gençlere karşı sevgiyi dile getiren bir söyleyiş.

Bizon ne demek TDK?

Bizon, Bovidae familyasının sığır alt familyasına (Bovinae) ait olan Bison cinsindeki altı hayvan türünün ortak adıdır. Bu türlerden yalnızca Amerikan bizonu (Bison bison) ve Avrupa bizonu (Bison bonasus) günümüzde varlığını sürdürmektedir (bkz: Türler).

Bediz ne demek TDK?

Tapınak, heykeller ve yazıtlı mezar taşı.

Balçağı ne demek?

O zaman balçak terimini tanımlamak için bıçak yerine “çivi” terimini kullanabiliriz, yani “korunmuş balçak” yerine belki “pençe balçak” diyebiliriz.

Balçiği nedir?

Bitki özsuları Marchalina hellenica’nın midesinde sindirilmez, böceğin vücudundaki özel filtre odalarından geçer, salgılarla zenginleştirilir ve mukus olarak salgılanır. Çam balı zamanla yüksek kaliteli bir bal olarak kendini kanıtlamıştır. Keskin bir tadı veya kokusu yoktur ve kristalleşme meydana gelmez.

Bal gibisin ne demek?

Tamam, çok iyi, çok iyi, doğru.

Ballı olmak ne demek?

Çok iyi bir ilişki, samimi ve içten. “Birbirlerini o kadar çok seviyorlardı ki birbirlerine her şeyi anlattılar.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir