İçeriğe geç

Beypazarı Maden Suyu Neden Yasaklandı

Beypazarı soda neden yasaklandı?

Son dönemde basında Beypazarı maden suyunda yüksek oranda bor tespit edildiği ve bu nedenle ürünün İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Ofisi tarafından ülkede yasaklandığı yönünde haberler yer aldı.

Beypazarı maden suyu zararlı mı?

“Bern, 15 Nisan 2024 – Resmi soruşturmanın bir parçası olarak, Beypazarı markasına ait maden suyunda aşırı bor içeriği bulundu. Sağlık riski göz ardı edilemez. Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Ofisi (FSVO), etkilenen markanın maden suyunun tüketilmemesini öneriyor.

Beypazarı neden toplatıldı?

İsviçre malı ürün, Beypazarı sodasındaki bor oranının normalden yüksek olması nedeniyle geri çağrıldı.

Beypazarı maden suyu İsviçre’de yasak mı?

Beypazarı maden suyu, yüksek oranda bor içerdiği için İsviçre’de yasaklanmıştı.

Beypazarını hangi ülke yasakladı?

İsviçre Gıda Güvenliği ve Veterinerlik İşleri Federal Ofisi, Beypazarı markalı maden suyunun sağlığa zararlı olduğu için tüketilmemesi gerektiğini duyurdu. Sebep, maden suyunda bulunan “yüksek bor içeriği”ydi. Ürünü İsviçre’de dağıtan BAK-SAN GmbH’nin ürünü geri çağırmaya başladığı belirtildi.

Beypazarı maden suyu İsrail malı mı?

Beypazarı Soda İsrail’de mi üretiliyor? İsrail’i destekliyor mu? Beypazarı markası Ankara’da Cemil Ercan tarafından kurulmuş olup 3. nesil tarafından yönetilmeye devam eden yerel bir şirkettir.

En sağlıklı maden suyu hangisi?

Meyveli soda gibi yapay içecekler yerine doğal mineralli sular tercih edilmelidir. Bu sular magnezyum, potasyum, fosfor ve sülfat içeriği yüksek sağlıklı içeceklerdir. 🩺 Özellikle kalp hastaları için sodyum içeriği düşük mineralli sular tercih edilmelidir.

En kaliteli maden suyu hangi markadır?

Which is the best mineral water? Beypazarı, Sırma, Uludağ, Freşa, Özkaynak, Kızılay, Sarıkız are among the best and most reliable mineral water brands.

Beypazarı maden suyu hangi ülkenin ürünüdür?

1957 yılından bu yana doğanın insana sunduğu harikaları tüketicilerine sunan markamızın hikayesi; ilk adımlarını attığı Ankara’nın Beypazarı ilçesinde başlıyor. O dönemin şartlarında kurulan fabrikamız bugün 70.000 metrekarelik alanıyla sektöründe Türkiye’nin en büyük fabrikası konumunda.

İsviçre’de yasaklanan soda hangisi?

İsviçre’de Beypazarı maden suyu, yüksek oranda bor tespit edildiği gerekçesiyle yasaklandı.

En iyi maden suyu hangisi 2024?

Rehber / BilgiÜrün FiyatlarıFlorür (mg)1. Sırma Doğal Maden Suyu375,00 TL – N11 154,00 TL – Amazon0,972. mojito Terme di CrodoN11 Fiyatı Gör Amazon Fiyatını Gör3. Freşa Karpuz Çilek Aromalı Gazoz319,00 TL – Amazon N11 Fiyatını Gör4. İnişdibi İnişdibi Sade Gazoz270,00 TL – N11 299,00 TL – Amazon0.

Beypazarı Soda’nın sahibi kimdir?

Beypazarı Maden Suyu’nu Türklerin yaşadığı her ülkeye ulaştırmayı ideal edinen Niyazi Ercan, şu anda 27 farklı ülkeye ihracat yapıyor. Ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda kalite ve başarı ödülü alan Beypazarı Maden Suyu, dünya markası olma yolunda ilerliyor.

Beypazarı neden yasak?

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde üretilen Beypazarı maden suyu, yüksek bor içeriği nedeniyle İsviçre’de yasaklandı. İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Ofisi, borun fetal gelişim ve doğurganlık üzerinde olumsuz etkileri olabileceğini belirterek tüketicileri uyardı.

Beypazarı Soda Olayı Nedir?

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Ofisi, Beypazarı markalı maden suyunda yüksek seviyede bor tespit edildiğini duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ürünün tüketilmesinin sağlık riski oluşturduğu ve ürünü İsviçre’de dağıtan BAK-SAN GmbH’nin ürünü geri çağırmaya başladığı belirtildi.

Beypazarı Maden Suyu hangi ülkelerde yasaklandı?

İsviçre, yaklaşık 67 yıldır maden suyu üreten Ankara Beypazarı merkezli Karakoca firmasının bir ürününü, içeriğinde bulunan bor elementi nedeniyle “fetüsün gelişimi ve doğurganlığı üzerinde olumsuz etkilere sahip olduğu” gerekçesiyle yasakladı.

İsviçre hangi sodayı yasakladı?

Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Ofisi’ne göre, maden suyu yüksek miktarda “sondaj suyu” içerdiği için içilmemeli. Türk halkı sosyal medyada “Bu yanlış oldu.” diye seslendi. Siz ne düşünüyorsunuz?

Beypazarı soda hangi ülkenin malı?

1957 yılından bu yana doğanın insana sunduğu harikaları tüketicilerine sunan markamızın hikayesi; ilk adımlarını attığı Ankara’nın Beypazarı ilçesinde başlıyor. O dönemin şartlarında kurulan fabrikamız şu an 70.000 metrekarelik alanıyla sektöründe Türkiye’nin en büyük fabrikası konumunda.

En sağlıklı maden suyu hangisi?

Meyveli soda gibi yapay içecekler yerine doğal mineralli sular tercih edilmelidir. Bu sular magnezyum, potasyum, fosfor ve sülfat içeriği yüksek sağlıklı içeceklerdir. 🩺 Özellikle kalp hastaları için sodyum içeriği düşük mineralli sular tercih edilmelidir.

Beypazarı sodanın içinde neler var?

Beypazarı doğal maden suyu tatsız ve saftır ve içeriğindeki mineral değerlerini en üst seviyede tutar. İçerisinde 10 farklı mineral barındıran bu maden suyunun mineral değerleri de oldukça yüksektir. Beypazarı saf maden suyu sülfat, florür, silikat, klorür ve bikarbonat gibi mineraller içerir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir