İçeriğe geç

Mâr Osmanlica Ne Demek

Mâr ne demek?

{i} Mars [mit] {i} savaş tanrısı [mit]

Eski dilde mar ne demek?

mar – Nişanyan Sözlüğü. Farsça mār مار “yılan, (mecazi olarak) kıvrılmış” kelimesinden türetilmiş bir kelimedir.

Mar farsça ne demek?

Etimoloji. “Maran:” Farsça bir kelimedir. “Mar” yılan anlamına gelir ve “-an” çoğuludur.

Mûr ne demek?

Mür (Arapça: مر murr), özellikle Orta Doğu’da tıp ve parfümeride kullanılan hoş kokulu, yapışkan bir reçine türüdür. Çeşitli Commiphora türlerinden, özellikle Commiphora myrrha’dan elde edilir.

Mâ ne demek?

Adı Ma, anne anlamına gelir ve aynı zamanda Yenilmez ve Zafer Getiren lakaplarına sahiptir. Savaşçı doğası nedeniyle Romalılar onu Bellona ile özdeşleştirmiştir. Tanrıça Ma’ya adanmış, çıplak ayak izi bulunan, MÖ 1. yüzyıl (Varşova Ulusal Müzesi).

Mahrum ne demek din?

Mahrum kelimesinin güncel sözlük anlamı nedir? Cevap: Bir tane yok.

Mar ne demek şahmaran?

Şahmeran kelimesi, Farsça شاه (şâh) ve ماران (mârân; yılanlar) kelimelerinin birleşiminden oluşmuştur.

Mar neye denir?

I. Özellikle Kuzey Afrika’da din adamı sayılan derviş; derviş mezarı; dervişlerin inziva yeri.

Mar ne demek divan edebiyatı?

Mar kelimesinin çoğunlukla tortu ve pas anlamında kullanıldığı görülmektedir. Kelimenin tek başına veya cümle içinde kullanıldığını da görürsünüz. Mar kelimesi Divan edebiyatı örneklerinde cümlenin anlam bütünlüğünü artırmak için kullanılır.

Şahmeran’ın kızı kim?

Koruyucu yılanın konuştuğu kraliçe, yüzyıllar önce ihanete uğrayıp öldürülen Şahmeran’ın bir parçasıydı. Kimsenin bilmediği, taşların altında saklı, yeraltı suyunda saklı ve yabani ot kümeleriyle örtülü binlerce toprak sırrından biriydi. Bu kraliçe, Şahmeran’ın kızıydı.

Şahmeran’ın mezarı nerede?

Mardin’deki Şahmeran Türbesi’nin lanetlenen ve yılana dönüştürülen prensesin son dinlenme yeri olduğuna inanılıyor. Nesilden nesile aktarılan Şahmeran efsanesi, Türkiye’deki en popüler efsanelerden biridir.

Marı ne demek TDK?

Buna göre, koca veya karı gibi anlamlarda kullanılır. Yani evlilikte erkeklere söylenen sözdür.

Mür kokusu nedir?

Odunsu ve reçineli: Mür yağının tanımlayıcı özelliklerinden biri odunsu ve reçineli kokusudur. Bu notalar yağın doğal kaynağı olan mür bitkisinin reçinesinden gelir. Bu odunsu koku mür yağına derin ve topraksı tonlar verir. Baharatlı: Mür yağının ayrıca hafif baharatlı bir kokusu vardır.

Mür ağacı nerede yetişir?

Kızıldeniz ve Hint Okyanusu kıyılarında da yetişir. Arapçada “murr”, Hintçede “bol, bola veya hirabol”. Ayrıca “mür” ve “mirra” olarak da bilinir.

Mür reçinesi nedir?

Mür; Doğu Afrika’ya özgü bir ağaçtır. Ağacın etrafındaki ince kabuğun yaralanmasıyla reçine elde edilir. Zengin bir aroması vardır. Antik çağlarda özellikle Mısır’da kutsal törenlerde, cenaze törenlerinde, anma törenlerinde ve ölülerin mumyalanmasında kullanılırdı.

Makır ne demek?

(ﻣﺎﻛﺮ) Sıf. ve I. (Ar. mekr, “aldatmak, aldatmak” kelimesinden, mākir) aldatan (kişi), aldatan, sahtekâr.

Mâl vermek ne demek?

Mallar; İhtiyaçları karşılama yeteneğine sahip nesnelerdir. Yiyecek veya mobilya gibi. Hizmetler; Maddi bir varlığı olmayan ve ihtiyaçları karşılayan şeylerdir. Örneğin; Okul eğitimi; Hastaneler sağlık; Oteller konaklama hizmetleri üretir ve sunar.

Mâhı ne demek?

Mahi kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamına baktığımızda balık anlamına geldiğini görürüz. Öte yandan Mahi kelimesi yıkıcı ve yok edici anlamına gelir ve çoğunlukla kötü sonlu cümlelerde kullanılır.

Mıdar ne demek?

Pis, iğrenç: “O pis kümeste nasıl yaşıyorsun bilmiyorum?” -A. Midhat. 2. Cinsel ilişkiden sonra yıkanmamış (kimse).

Tavsiyeli Bağlantılar: Empati Nasıl Kurulur Kısaca Örnek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Otele Gelen Escort