İnternetten satış yapmak için e-fatura gerekli mi?
İnternet üzerinden satış yapan şirketler için e-fatura ve e-arşiv zorunluluğu çeşitli yasalarla belirlenmiştir. Buna göre yıllık cirosu 5 milyon TL’nin üzerinde olan e-ticaret şirketlerinin e-fatura ve e-arşiv fatura uygulamalarına geçmesi zorunludur.
e-Ticaret yapanlar e-fatura zorunluluğu var mı?
Yeni tebliğe göre e-ticaret sektörü için e-fatura geçiş zorunluluğunu özetleyecek olursam: 2023 yılında cirosu 3 milyon TL’nin altında olan şirketler gönüllü olarak e-fatura ve e-arşiv kullanıcısı olabilecek. 2023 yılında cirosu 3 milyon TL ve üzeri olan şirketler ise e-fatura ve e-arşiv kullanmak zorunda.
Trendyol’da e-fatura zorunlu mu?
Trendyol’da faturalama zorunlu mudur? Trendyol’da satış yapan her satıcı için fatura düzenlemek zorunludur. Türkiye’de faaliyet gösteren tüm e-ticaret platformları gibi Trendyol da vergi mevzuatına uygun olarak faaliyet göstermelidir. Satıcılar, sattıkları her ürün için alıcılara yasal olarak geçerli bir fatura düzenlemek zorundadır.
E-fatura kimler geçmek zorunda 2024?
535 Sıra No’lu VUK Genel Tebliği ile 2023 yılında brüt cirosu 3 milyon TL ve üzeri olan mükelleflerin 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren elektronik faturaya geçmeleri zorunlu hale getirildi.
2024’de kimler e-deftere geçmek zorunda?
2023 yılında sektör ayrımı yapılmaksızın brüt cirosu 3 milyon TL ve üzeri olan tüm mükellefler 1 Temmuz 2024 itibarıyla e-fatura ve e-arşiv uygulamasına geçecek.
İnternet satışlarında fatura nasıl kesilir?
Interactive Tax Office sistemine giriş yapın. Arşiv portalında “Belge işlemleri” ve “Fatura oluştur” seçeneklerine tıklayın. Açılan sayfada gerekli bilgileri girin ve “Toplam tutar”ı işaretleyin. Bilgiler doğruysa “Oluştur” butonuna basarak faturanızı taslak olarak kaydedin.
E-faturaya geçmemenin cezası nedir?
Elektronik faturaya geçilmemesi durumunda uygulanacak cezalar şunlardır: Fatura başına ceza: Elektronik faturaya geçmeyen şirketler, düzenlenmeyen veya alınmayan her fatura için ceza ödemek zorunda kalacak. 2024 yılından itibaren bu ceza fatura başına 3 TL olacak.
2025 yılında kimler e-faturaya geçecek?
2025 yılından itibaren aşağıdaki kriterleri sağlayan şirketler elektronik faturaya geçmek zorunda kalacak: Brüt cirosu 3 milyon TL ve üzeri olan şirketler. Kendi web sitesi veya platformları üzerinden cirosu 500.000 TL ve üzeri olan şirketler.
E-faturaya kimler geçmek zorunda?
Vergi Dairesi Başkanlığı (GİB) tarafından yayımlanan 509 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği kapsamında; 2023 hesap döneminde brüt satış hasılatı 3 milyon TL ve üzeri olan tüm mükellefler, 1 Temmuz 2024 tarihine kadar e-fatura sistemine geçecek.
Trendyol fatura yoksa ne yapmalı?
* Ürünlerinizi iade ederken faturanızı bulamıyorsanız; – Bireysel fatura alışverişlerinizde adınızı, soyadınızı, sipariş numaranızı ve iade nedeninizi bir kağıda yazıp iade paketinin içine koymanız yeterlidir. – Ticari alışverişlerinizde iade faturası kesmeniz ve sisteme yüklemeniz gerekmektedir.
Trendyol satıcısı nasıl fatura keser?
Trendyol satıcı panelinize giriş yapın. “Siparişler” menüsünden faturalandırmak istediğiniz siparişleri seçin. “Fatura Oluştur” butonuna tıklayarak ve gerekli bilgileri girerek e-faturanızı oluşturun. Oluşturulan e-fatura alıcıya elektronik olarak gönderilecektir.
E-fatura kaç gün içinde kesilir?
Vergi Usul Kanunu’na göre e-faturalar yedi (7) güne kadar geriye dönük olarak gönderilebilmektedir.
Kaç TL üstü bankadan geçmek zorunda 2024?
30 Kasım 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 32738 sayılı “Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 459) (Sıra No: 575)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” ile bankalar aracılığıyla tahsil ve ödeme zorunluluğu belgesi onaylanmış olup, finans kuruluşlarının 7.000 Türk Lirası ile 30.000 Türk Lirası arasında sınırlandırılması sağlanmıştır…
E-deftere geçmeme cezası ne kadar 2024?
1 Temmuz 2024 tarihli Kanunda Vergi Dairesi tarafından belirlenen şartları taşıyan ancak elektronik faturaya geçmeyen şirketlere uygulanacak ceza tutarı, birinci derece usulsüzlüklerde 1.100 TL, ikinci derece usulsüzlüklerde ise 580 TL olarak belirlendi.
E-ticaret yapanlar hangi Defter zorunluluğu?
Ülke genelinde bölge ve şehir ayrımı yapılmaksızın 2021 yılında brüt cirosu 4 milyon TL’nin üzerinde olan mükellefler 01.07.2022 tarihinde e-fatura alacak.
E-fatura kimlere zorunlu?
Yayımlanan Vergi Usul Kanunu tebliğine göre, e-ticaret satıcıları için elektronik faturaya geçiş şartları değiştirildi. 2020 ve 2021 hesap dönemleri için brüt cirosu 1 milyon TL, 2022 ve sonraki yıllar için cirosu 500.000 TL ve üzeri olan satıcılar için elektronik fatura kullanımı zorunlu hale getirildi.
E-ticaret fatura kesilmezse ne olur?
E-Ticaret Şirketleri İçin Fatura Düzenleme Süreci E-ticaret çalışanlarının internet üzerinden yaptıkları her satışta fatura düzenlemeleri zorunludur. 2023 düzenlemelerine göre e-ticaret faturası düzenlememenin cezası her belge için en az 2200 TL’dir.
Müşteriye fatura göndermek zorunlu mu?
Vergi mükellefi olmayanlara yapılan satışlarda, mal teslimi veya hizmetin sağlanması sırasında fatura elektronik olarak gönderiliyorsa, söz konusu faturanın kağıt çıktısı müşteriye verilir. Bu durumda çıktının satıcı veya temsilcisi tarafından imzalanması gerekir.
E-faturaya geçmeme cezası 2024 ne kadar?
Fatura başına ceza: E-faturaya geçmeyen şirketler, düzenlenmeyen veya alınmayan her fatura için ceza ile karşı karşıya kalacak. 2024’ten itibaren bu ceza fatura başına 3 olacak.