İçeriğe geç

Buyruk Davranmak Ne Demek

Buyruğunda olmak ne demek?

(Bir şeyi) emrine amade bulundurmak AÇIKLAMA AÇIKLAMASI (Bir şeyi) emrine amade bulundurmak, istediği zaman bu şeyden faydalanabilmek.

Buyruğundur ne demek?

Emir kelimesinin anlamı; birinin size yapmanızı söylediği bir şey, bir şeyi yapmanızı, yapmanız gerektiğini söyleyen zorlayıcı ve baskıcı bir talimat anlamına gelir. Emir nedir? TDK: Emir, bir emir, bir kararname, bir egemenlik altında yaşamaya ve bir davranışı yerine getirmeye zorlayan bir söz olarak ifade edilir.

Buyruğunuz ne demek?

12. yüzyılda literatüre giren bu kelimenin sözlük anlamı emirdir. İnsanları istediklerini yapmaya ve bir oldubittiden önce konuşmaya zorlayan kişilere baskıcı denir. “Tanrı’nın emri” kelimesi Tanrı’nın emirlerini ve yasaklarını belirtmek için kullanılır.

Eski Türkçe buyruk ne demek?

Eski Türkçe emir, “komutan, emir” kelimesinden gelmektedir.

Buyruğuna girmek ne demek?

Bir kişinin mutlaka diğer bir kişinin isteklerini yerine getirmesi gerekir.

Buyrukun eş anlamlısı ne?

Emir kelimesi yerine, irade, rica ve talimat kelimeleri de kullanılabilir.

Buyruğum ne demek?

Anlamı “anlama ve kavrama yeteneği”dir. Bunun olumsuz hali daha yaygın olarak kullanılır ve “yarı narkotik bir durumda olmak, bilinçsiz olmak” anlamına gelir. emrim altında tutmak: TS’de değil: “Her zaman emrim altında tutabileceğim, istediğim gibi egemenlik kurabileceğim ve işkence edebileceğim zavallı bir yaratık.” (EB/BG, 67).

Badruk ne demek?

Türkçe badrak-batrak – badruk “Bayrak kelimesi ilk kez Eski Uygur metinlerinde, Sanskrit kökenli bazı ödünç kelimelerle birlikte, kötü ruhlara karşı koruyucu bir zırh olarak ortaya çıkıyor.” (ED: 307). Paganizme göre, bu bayrak koruyucu bir ruh (mong. sulde) içeriyordu.

Boğuntuya girmek ne demek?

Birini ezerek ve şaşırtarak, bir iş veya mal karşılığında ondan yüklü miktarda para almak.

Buyruğa uymak ne demek?

Verilen emre itaat edin, itaat edin, itaat edin.

Buke ne demek TDK?

Büke – Türk ve Altay mitolojisinde ejderha anlamına gelir.

Bozyer ne demek?

Bozyer düzensiz, harap orman alanı anlamına gelir. Yaklaşık 50 yıl önce Gökben ilçesine bağlı bir ilçe iken; daha sonra bağımsız bir köy olmuştur.

Buyurmak ne demek TDK?

Eylem. [2] Söylemek, konuşmak, fikrini ifade etmek. [3] Gelmek, gitmek, geçmek, girmek.

Tigini ne demek?

[1] Eski Türk devletlerinin yönetici ailesinden gelen erkekler için kullanılan terim.

Budunu ne demek?

Budun, Göktürk Kağanlığı terimi; Doğu ve Batı olarak ikiye ayrıldıktan sonra ortaya çıktığına inanılmaktadır. Aynı zamanda, Beyler Budunu (bazen Ak Budun) “soylular ve sıradan insanlar” kitlesini belirtmek için kullanılmıştır.

Buyruğum ne demek?

Anlamı “anlama ve kavrama yeteneği”dir. Bunun olumsuz hali daha yaygın olarak kullanılır ve “yarı narkotik bir durumda olmak, bilinçsiz olmak” anlamına gelir. emrim altında tutmak: TS’de değil: “Her zaman emrim altında tutabileceğim, istediğim gibi egemenlik kurabileceğim ve işkence edebileceğim zavallı bir yaratık.” (EB/BG, 67).

Buyur ne demek TDK?

(Birini) karşılamak. TANIMI: “Buyurun” diyerek misafiri içeri almak veya masaya davet etmek.

Bekar olmak ne demek?

Bekar, bekar, genç olmak: Rahatlığa ihtiyacınız var. Bekar olmak sizin için iyi değil (Ömer Seyfeddin).

Böke etmek ne demek?

Bokeh veya boke (Japonca boke 暈け veya ボケ, “bulanık” anlamına gelir), fotoğrafçının seçtiği lens ve kullanılan diyafram gibi ayarlardan kaynaklanan, fotoğraf çekildiğinde fotoğrafta oluşan bulanıklık etkisidir, yani odak dışında kalan net olmayan kısımlardır.

Tavsiyeli Bağlantılar: Ceride Ne Demek Tdk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir